Suzi gik fra stress til leder-drømme i Cura Pleje

I efteråret 2023 arbejdede social- og sundhedsassistent Suzi Hennings Rifbjerg få timer om ugen som koordinator hos Cura Pleje efter knap et år som sygemeldt med stress. Et halvt år efter er Suzi ansat 30 timer om ugen som koordinator i afdelingen i Albertslund og drømmer om en dag at lede sin egen afdeling i Cura Pleje

 

“Her i pinsen har jeg været alene på vagten og haft ledelsesansvaret. Det er jeg meget stolt af,” fortæller Suzi Hennings Rifbjerg begejstret om sit arbejde som koordinator på kontoret  med at sikre den private ældreplejes borgere, at hjemmehjælpen kommer frem:

“Det er sjovt at tænke over, at for et halvt år siden havde jeg slet ikke tænkt, at jeg kunne være en del af en organisation, og at jeg kunne få så stor indflydelse på andres hverdag,” fortæller Suzi Hennings Rifbjerg, der grundet delvis fysisk nedslidning ikke har mulighed for at genoptage sin gamle udekørende rolle som social og sundhedsassistent.

 

Længere line
Da Suzi Hennings Rifbjerg gik ned med stress og overbelastning, blev hun sygemeldt i knap et år.

I november sidste år fik hun så tildelt en periode med arbejdsprøvning af kommunen i få timer om ugen hos Cura Pleje efter eget ønske:

“Jeg havde hørt om det private. Det er ligesom om, at der er en lidt længere line i forhold til at hjælpe borgerne. Og vi har i den grad borgernes interesser i fokus. Det synes jeg er meget rart,” fortæller Suzi Hennings Rifbjerg: 

“Vi tilbyder også ekstra ydelser til de ældre, og det giver alt sammen en højere service. Det betyder nok også, at borgerne i det private er lidt mere forvænte og regner med, at vi kommer til tiden og efter aftale”.

 

Rummeligt arbejdsmiljø
Det store fokus på kvalitet i arbejdet betyder også, at Suzi Hennings Rifbjerg har følt sig ekstra godt modtaget selv som medarbejder i Cura Pleje:

“Det er Cura Plejes måde at tage imod mig på, der har gjort forskellen for mig,” siger hun uden at tøve: 

“Da jeg var længst nede, kunne jeg tale med mine ledere om, hvordan jeg har haft det. Jeg har kunnet sparre med dem og fået pauser, når jeg havde brug for det. Det har virkelig gavnet mig at kunne vende tilbage til arbejdslivet trin for trin med den rummelighed og tillid, de har vist mig. Det har gjort en kæmpe forskel,” konkluderer Suzi Hennings Rifbjerg, som også oplever, at fleksibiliteten og tilliden giver plads til højere ambitioner:

“Virksomhedskulturen giver mig på en måde lyst til at bidrage til, at vi kan komme længere ud og give de ældre et godt alternativ til det offentlige.”

 

At gøre en forskel for andre

Cura Pleje har i dag fire afdelinger i Helsingør, Hørsholm, Gentofte og Albertslund Kommuner. Men den private ældrepleje leverandør, der leverer ældrepleje for skattekroner på lige fod med det offentlige, er i vækst, og derfor er det ikke utænkeligt, at der kan komme nye afdelinger i andre kommuner, hvor Suzi Hennings Rifbjerg vil kunne få en chance som afdelingsleder i fremtiden.

“Det handler om, at de ældre og vores borgere i det hele taget er i fokus og føler sig set og hørt,” fortæller Suzi Hennings Rifbjerg, der selv har oplevet den omsorg, der skaber positiv energi og trivsel:

“Jeg husker tydeligt, da jeg havde været hos Cura Pleje i omkring tre uger. Jeg blev inviteret med til arrangementet En Hyggelig Madaften med de ældre og de andre hjemmeplejere, men sagde nej, da jeg ikke følte mig klar til det. Næste dag kom en af borgerne op til os på kontoret og sagde til mig: Du skulle have været med Suzi. Det var sådan en dejlig aften. Det betød meget for mig. Jeg følte mig set og stolt af, at vi gør en positiv forskel for andre”

 

OM CURA PLEJE
Cura Pleje er en privat leverandør af helhedspleje i Albertslund, Gentofte, Hørsholm og Helsingør Kommune. Cura betyder “omsorg” på latin, og Cura Plejes medarbejdere arbejder målrettet med at møde vores ældre, så plejen giver mere livskvalitet, sundhed og glæde.