Cura Pleje i Albertslund kører på grøn energi 

 Hjemmehjælpen fra Cura Pleje i Albertslund kommer nu ud til de ældre alene ved hjælp af grøn energi. Og det giver ikke bare god samvittighed i forhold til CO2 udledningen. Medarbejderne glæder sig også over elcyklens lethed i myldretiden. 

Cura Pleje i Albertslund Kommune vil gerne bidrage til at sætte CO2-udledningen i Danmark ned. Men med det styrkede ansvar for samfundet oplever personalet også mange andre gode effekter, der kommer både hjælpere og ældre til gode. 

Fysisk aktive sosu hjælpere 
Det bliver både lettere at komme igennem trafikpropper og parkere, når Cura Plejes Albertslund team kommer ud til borgerne på elcykel. Og dagligdagen bliver i det hele taget mere støjfri og med mere frisk luft, når transporten er drevet af el. 

Det fortæller Cura Pleje Albertslunds teamleder Vicky Merachtzakis om den private hjemmeplejes beslutning om fra 2024 kun at køre i elbil og på elcykel: 

“Med elcyklerne kan vores medarbejdere sagtens komme rundt, selvom de ikke skulle have kørekort. Samtidig bliver  arbejdstiden også sundere, når vi tager cyklen, fordi vi får mere fysisk aktivitet og frisk luft på vejen.” 

På elcykel i myldretiden 
En anden positiv effekt af det nye grønne tiltag for miljøer er, at det bliver lettere at komme til og fra de ældre borgere i Albertslund på det tidspunkter, hvor trafikken er tæt: 

“Vi får hurtigere parkeringspladser med både elbilen og elcyklen – og så er det bare lettere at komme igennem myldretiden, når vi er på to hjul med hjælp fra grøn energi,” fortæller teamlederen hos Cura Pleje Albertslund. 

Cura Pleje er generelt optaget af at skabe en høj kvalitet af pleje og vise omsorg for miljøet.  

Det grønne arbejdsmiljø 

Når Cura Pleje tager ansvar for, at medarbejderne trives og har et mere grønt og sundt arbejdsmiljø, så får det også betydning for plejen af de ældre. 

Glade og raske  plejere betyder nemlig færre vikarer.  

På den måde får de ældre mennesker også flere timer med lige præcis den Cura Pleje medarbejder, som de kender godt og glæder sig til at få besøg af.  

Det sidste er vigtigt for Cura Pleje, der med navnet Cura, der betyder omsorg på latin, signalerer sin kerneværdi for arbejdet. 

Cura Pleje tilbyder alle borgere i kommunerne Albertslund, Gentofte, Hørsholm og Helsingør fri hjemmepleje på lige fod med den kommunale hjemmepleje, hvor der har været frit valg af hjemmehjælper siden 2003.  

Cura Plejes Albertslund afdelings transport på grøn energi er derfor en del af en større plan om, at alle pleje assistenter og sosu medhjælpere og øvrige medarbejdere i Cura Pleje skal trives god og arbejde så grønt som muligt. 

 Cura Pleje – Stabil og tryg hjemmepleje – døgnet rundt